att vara etta på spökvandringen

Det första "uppdrag" som man som etta får, är att vara statist i Spökvandringen. Det är mest för teatrarna, men just detta året behövdes det mycket folk och dansarna fick också vara med.
Spökvandringen är ett femonen här i Skara som bara växer sig större och större för varje år. Det har blivit lite av en tradition att gå där i gyttjan. 
För lerigt blir det. 3000 människor går samma runda två kvällar i rad. Och inte nog med att det är geggigt, kallt är det också, eftersom det är i slutet av oktober/ början av november. 

Men det var verkligen hur roligt som helst. Vi fick verkligen känna på en av de saker estetiska programmet verkligen handlar om - att vara en ensemble och göra produktioner. 
Vi fick sminklektion av tvåorna, de hade också valt ut våra kläder (mer av tvåornas arbete kan ni läsa om vår egen spökvandring!).

Själva handligen var att man som publik kom in och skulle bli vaccinerade mot ett virus. Folk som fick sprutan blev zombies så vissa som blivit smittade av viruset ville ha vaccin, andra förstod att något inte stod rätt till.
I "spökhuset" blev guiden/forskaren skjuten och man får följa med en ny guide som är en slags motståndare mot vaccinet. Hos en vampyr kunde man få botemedel men hon katstade bort det. I slutscenen förvandlas också guiden till en zombie och man blir tillsist räddad av en annan motståndsman.

De flesta av oss fick vara zombies som skämde publiken på sista stationen, tre stycken fick spela "sjuka", en en av oss en smittad son, en var zombien som bet guiden och en var en forskare. 
Vi tyckte väl det var ganska så jobbigt, det är väldigt utmattande faktiskt - både fysiskt och psykiskt - men det var verkligen värt det! 
Något som vi också hade det här året var en zombiewalk - där man då går genom Skara, i karaktär förstås, och delar ut flyers, eller bara skräms. Vi gick tex genom Ica munken och runt på gator och torg. 









 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback