Smink hittills

Mycket har hänt sedan vi drog igång på allvar med produktionen och allt produktionsarbete och snart har även vi i sminkgruppen fullt upp att göra! Hittills har vi tagit kort på alla i klassen (dansare som teatrare) som vi ska använda oss av när vi sedan ska bestämma sminkningar till var och en. Vi valde att ta porträtt-bilder på alla istället för att ta mallar på ett ansikte, just för att få med och se varje persons drag och ansiktsform osv.

Bland det första vi gjorde var även att göra lite research och se hur olika sminkningar ser ut -ung som gammal, ”brat” respektive party-tjej! Likaså kring hår och frisyrer.

Vi har även delat ut alla skådespelare mellan oss för att enkelt kunna tänka kring smink och hår för varje person. Så varje person inom sminkgruppen (vi är 7stycken) har 3-4 stycken skådespelare var att fokusera på och fundera vad man ska använda för sminkning och produkter för att personens roll ska utmärka sig så mycket som möjligt.

Alla i sminkgruppen har även gjort grovjobb bakom aulan och storstädat. För er som inte vet är ”bakom aulan” där vi befinner oss och är inför och under produktionerna framför allt. Även logerna där vi befinner oss inför produktionerna där alla ombyten och sminkningar sker!
Vi har alltså gjort en storstädning vilket innebar dammsugning, moppning av golv, torkning av bord och handfat, stor rensning och städning i sminkskåpet samt skåpet med alla peruker och hårprodukter osv.

Detta är vad vi i stora drag hittills har hunnit med och det känns riktigt bra! Vi är på spår, vet vår budget och vad vi ska göra under kommande lektioner då vi jobbar med produktionsarbetet.
Håll utkik efter nya inlägg från oss i sminkgruppen inom en snar framtid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback