Marknader

För att marknadsföra sig och få in pengar så är alltid marknader ett bra alternativ.
Jag tror vi alla har tappat räkningen på hur många påsar med hembakat vi sålt!
Det är en trevlig grej att göra tillsammans och (oftast) träffar man mycket trevligt folk.
I helgen så stod vi och sålde kakor, bröd och godis i Hjo och Götene. Det var kallt och blåsigt, men det hade gått ganska bra ändå. Några hundra är bättre än inget alls!


Julmarknad i Götene!

deadline

Idag har det hänt mycket inför vår slutproduktion. Manusgruppen ihop med vår regissör har suttit ner och bestämt roller. Rollerna kommer vi dock inte få än på någon vecka men nu är det mycket nära!


Vi i Marknadsföringsgruppen har haft ett möte med vår handledare och helt plötsligt fått en deadline för vår affisch. Deadline:en kom fortare än planerat så nu gäller det att jobba hårt administrativt de närmaste veckorna.


Nu börjar det närma sig på riktigt och efter jullovet kommer vi ha produktionsveckor då vi endast har ett par lektioner i veckan då vi inte jobbar med produktionen. 


Vi ser fram emot det och det ska bli oerhört kul!

Estetföreningar

I flera år så har det funnits en förening på skolan som kalar sig P.E.N.I.S - På Estet När Inget Stämmer där alla killar på estet träffas och hittar på lite mer grabbiga saker för att jämna ut att de ständigt är omringade av tjejer. I och med att de är så få (15 för att vara exakt) så lär de känna varandra ganska bra.
Tjejerna, som är 82 stycken, har lite svårare för det. Därför tyckte vi att det var hög tid att starta en förening för alla tjejer på estet så att vi får tid att träffas och hitta på roliga saker för att lära känna varandra mycket mer! Igår hade vi vårt första stormöte där vi berättade vad vi i styrelsen hade för planer och alla fick skriva ner vad de hade för tankar och idéer. En sak vi alla var väldigt enade om var myskvällar, bad och tävlingar, så det är något vi kommer att anordna. Dessutom så kommer vi se till att det blir en stor kväll för alla där vi tar dit en föreläsare. Det kommer bli ett spännande år!

V.E.N.U.S - Vänliga Esteter Naturligtvis Utan Snopp


manuset är klart!

Vi i manusgruppen började hela arbetet med att läsa olika manus och brainstorma ifrån dem. Vi var ganska säkra på vilket manus vi skulle ta och göra om, men när vi väl skulle börja med synopsisskrivandet så ändrade vi oss väldigt mycket. Slutresultatet blev verkligen inte likt något av de manus vi hade från början.
Under själva arbetet så skrev vi allihopa tillsammans ner alla ideér vi hade till en ganska stor och avancerad sammanfattning. Efter det så delade vi upp sammanfattningen och skrev individuellt scen för scen omkring de olika huvudkaraktärerna vi skapat. För att hindra oss ifrån att bli för enkelspåriga så skrev vi bara om samma huvudkaraktär en gång under scenskrivandet och växlade istället med de andra för att kunna få alla karaktärer att utvecklas utifrån oss allihopa i manusgruppen.
När vi väl var klara med själva huvudscenerna var vi tvungna att skriva en bra prolog och epilog för att komplettera manuset. Sedan var vi äntligen klara så då tog en av våra medlemmar på sig uppgiften att sammansätta manuset och så läste vi igenom det färdiga manuset. Underbart att se att våra fantasier faktiskt kunnat sammanstråla såpass bra som de har gjort och skapat ett hårt framarbetat manus!