öppet hus

Det var lyckat på Öppet hus. Hela dagen sprang vi runt och fixade, dansarna övade på deras dans de skulle uppträda med. På kvällen satt vi utanför aulan och värvade nya esteter och teatrarna sjöng "jag diggar dig".


vi pimpade vår affischtavla :)ska se om jag kan få lite fler bilder från kvällen.

bubbeldagar

Det är vad vi kallar dessa dagar då vi gör estetiska saker. Igår delade vi upp klassen i två grupper, blandat teater och dans. Sedan fick vi en kort text vi skulle öva in och en dans. Vi slet som djur, teatrarna med dansen, och dansarna med teatern och på eftermiddagen visade vi upp för varandra.
Mycket givande dag, då man fick se många nya sidor hos klassen som man inte visste om!


gruppen jobbar för fullt!

Idag hade hela es3 genomgång av svenska nationella. Tråkigt kan tyckas, men vi dukade upp med fullt med fika som vi avnöjt tillsammans. Både vi elever och vår lärare hade bakat. MYSPYS.Imorgon välkomnar vi alla till öppet hus på skolan där ni kommer få se uppträdanden och mingla runt lite med lärare och elever.

skräckinjagande helg.

I helgen har alla vi esteter varit som besatta i spökvandringen. Bokstavligt talat.
Alla ettor och tvåor har agerat skådespelare och vi treor har hjälpt till med allt möjligt vid sidan om. Fick höra att årets publiksiffra återigen var rekord och att det nu var uppe i 3840 personer som ville gå vandringen på endast två kvällar.
Alla besatta och borgmästaren på sista scenen.
Towe.
Vi treor och diverse andra esteter som hjälper till. Bilder tagna av R. Petterson.
Tänkte även slänga in en favorit i repris från vår spökvandringen förra året (2010). På bilden Julia och Frida. Bild tagen av Amanda Granath.

På återseende!

bland poeter och besatta!

I torsdags var Olivia Bergdahl på Rosers och hade ett litet "uppträde" (eller vad man nu ska kalla det) med poetry slam. Riktigt bra var det, ett modernt sätt att uttrycka sig som poet - det är nog vad man kan beskriva det som.Nu i helgen har vi treor hjälpt till på årets spökvandring. Vi sålde korv, lotter och hjälpte till att hålla koll på alla busungar i fornbyn. Det var ritkigt mysigt faktiskt, fast det blev lite kallt igår. Vi gratuelrar tvåorna till en grym vandring och publikrekord i år igen!

Även fast man inte tänker på det  så är det snart dags för studenten (!?!) så i cafeterian i fredags samlades alla treor och sjöng studentsången tillsammans.


Öppet hus!

Är ni sugna på att söka till estet och undrar vad vi håller på med på vårt program? Kom till öppet hus och prata med oss! Här kommer ni få se dansare uppträda och en teaterlektion. Vi treor kommer att ha "speeddaiting" och mingla runt så det är bara att komma förbi och hälsa på oss och komma med alla sorters frågor ni kan komma på.
Torsdagen den 27 oktober. 17.00 - 20.00
http://www.katedralskolan.nu/page/id___605.php?id=673 - länk till katedralskolan.nu
Hjärtligt välkomna!


lite om vad vi gör just nu

Nu var det verkligen längesedan vi uppdaterade här! Teatrarna har fullt upp med olika uppgifter. En är att komma på tre scener enligt en trio - en ledare, en dum och en praktisk. Under dessa tre scener ska var och en av skådespelarna få passa på att vara varje karaktär.
På röst och rörelsen jobbar vi just nu med talsång, tills imorgon ska vi ha lärt oss en bit av "Jag diggar dig" som vi ska spela upp två och två för varandra.
http://www.youtube.com/watch?v=SG-gtWxtmX0&feature=related - länk till låten!
Dansarna dansar på som vanligt, de har lärt sig en stepp-dans och håller på med musikvideos. De som filmade teatrarna (filmutbildningen) ska nu få testa på att filma även dansare och det kommer resultera i någon slags vidoe med musik och dans.
De tränar även för fullt, eftersom de ska uppträda på öppet hus nästa vecka. Mer info kommer!

Imorgon är det även dags för genrep av tvåornas spökvandring, De Besatta. Kom och kolla på detta! Håller på 21-22 oktober.


estetkväll

Förra onsdagen hade vi estetkväll. Det var ett härligt gäng esteter som mätta och belåtna traskade in i danssalen där estetrådet körde igång med lekari alla dess former. Man skulle hitta saker på en lång lista, nynna låtar och gissa charader.
Efter det hade vi en öppen scen där folk sjöng, dansade, spelade teater och mimade till spice girls.
Alla var överens om att kvällen blev mycket lyckad, och det dyker nog upp en estetkväll snart igen!Alla bilder är tagna av Sofie Grabo


teater på franska?

Vi teatrare fick i fredags uppgiften att välja mellan fyra olika texter som vi skulle tolka två och två.
Idag började vi spela upp dem, och vi hade publik från Frankrike som var och tittade.
De förstod såklart inte vad vi sa, men de såg väldigt mycket genom att bara kolla på våra uttryck och miner. Det är ganska coolt ändå, att man kan visa så mycket utan att ens förstå varandra!