Lys upp

Det grundläggande arbetet vi fick göra var att städa i källaren (förrådet) under aulan där alla elektriska prylar står, samt verktyg och byggmaterial. Sedan fick vi börja sortera lampor och sladdar för att göra upp ett system. Sortera lampor innebär att man testar vilka lampor som lyser sen går man igenom alla en gång till och byter glödlampa i alla icke-lysande lampor, lyser dom inte då hamnar dom på slänga högen och eventuellt skickas iväg för lagning. Det tog lång tid men nu är vi äntligen klara och det blev riktigt fint. Det är så mycket lättare att hitta sakerna man ska ha nu.

Nu har vi börjat att gå igenom alla scener och diskutera ljussättning. Samtidigt skriver vi upp vad vi kommer fram till och skapar en plot, vilket är ett schema över hur ljuset ska vara. Vi har även gjort en storyboard till en av filmerna som ska vara med i produktionen. Imorgon ska vi visa upp den för våran handledare Jorge.
Det är mycket som står på planeringen men det känns skönt att äntligen ha kommit igång och veta vad man ska ta tag i!


Fiffiga idéer
deal or no deal

Det vi i marknadsföringsgruppen håller på med för tillfället är att ringa företag som vill gå in som annonsörer och stödja vår föreställning ekonomiskt så vi kan göra en så profesionell föreställning som möjligt.


Till det behövs
Bra ljus, alltså en ljussättare
Snygg scenografi
Fina scenkläder
Smink som passar karaktären man ska gestalta

Vi gör det mesta på det billigaste sättet vi kan genom att sy kläder, bygga saker själva o.s.v. men mycket av detta kostar. Därför ger vi företag möjlighet att annonsera hos oss, då vi får chansen att göra en professionellare föreställning och företagen får synas för drygt 2000 personer. 

Bra deal va?

just nu

Hejsan!

Vi i kostymgruppen jobbar för fullt med att fixa alla kostymer och dansdräkter. Det är lite knepigt att hitta olika plagg som passar till karaktärerna, sedan är det också väldigt viktigt att man känner sig bekväm i kläderna när man ska agera eller dansa. Dansarna håller på att sy jättefina linnen till en utav danserna, linnena är speciellt utmätta för att dom ska passa bra och kunna dansas i.

Eftersom produktionen utspelar sig i nutid är det viktigt att vi har tidsenliga kläder, därför kommer vi behöva mycket hjälp av våra klasskompisar och deras närmaste för att kunna få tag i rätt kläder så det är tur att vi alla hjälps åt här på estet! 

Ha det så bra så hörs vi!

Smink hittills

Mycket har hänt sedan vi drog igång på allvar med produktionen och allt produktionsarbete och snart har även vi i sminkgruppen fullt upp att göra! Hittills har vi tagit kort på alla i klassen (dansare som teatrare) som vi ska använda oss av när vi sedan ska bestämma sminkningar till var och en. Vi valde att ta porträtt-bilder på alla istället för att ta mallar på ett ansikte, just för att få med och se varje persons drag och ansiktsform osv.

Bland det första vi gjorde var även att göra lite research och se hur olika sminkningar ser ut -ung som gammal, ”brat” respektive party-tjej! Likaså kring hår och frisyrer.

Vi har även delat ut alla skådespelare mellan oss för att enkelt kunna tänka kring smink och hår för varje person. Så varje person inom sminkgruppen (vi är 7stycken) har 3-4 stycken skådespelare var att fokusera på och fundera vad man ska använda för sminkning och produkter för att personens roll ska utmärka sig så mycket som möjligt.

Alla i sminkgruppen har även gjort grovjobb bakom aulan och storstädat. För er som inte vet är ”bakom aulan” där vi befinner oss och är inför och under produktionerna framför allt. Även logerna där vi befinner oss inför produktionerna där alla ombyten och sminkningar sker!
Vi har alltså gjort en storstädning vilket innebar dammsugning, moppning av golv, torkning av bord och handfat, stor rensning och städning i sminkskåpet samt skåpet med alla peruker och hårprodukter osv.

Detta är vad vi i stora drag hittills har hunnit med och det känns riktigt bra! Vi är på spår, vet vår budget och vad vi ska göra under kommande lektioner då vi jobbar med produktionsarbetet.
Håll utkik efter nya inlägg från oss i sminkgruppen inom en snar framtid!

Modeller och byggkvällar

I veckan som gått har vi i scenografi jobbat på en scenmodell för att senare ha möte med Juha (vår scenograf) så vi kunde presentera vår idé till scenografi.
Mötet gick bra och vi kom fram till många bra saker så nu är vår idé tydlig men ändå inte helt klar.
Vad vi har framför oss nu är leta material och färger och även saker som vi kan använda oss av till vår scenografi!
Vi har även planerat in en byggkväll redan denna veckan på torsdag och så har vi satt deadlinen på när scenografin ska vara helt klar

Analysera mera

Efter att vi har knepat och knåpat med det sista i manuset så verkar det nu som att det är helt färdigställt! Om det går som planerat så kommer vi att ha en ny kollationering i eftermiddag och läsa igenom manuset igen.
I fredags pratade vi även igenom våra karaktärer, vad de har för bakgrund och hur de är som personer bland annat. Det känns alltid väldigt bra att göra det, för då lär man genast känna sin karaktär bättre.
Nu märks det verkligen att vi är påväg mot det hårda arbetet!

nytt inlägg

Hela dagen idag jobbar vi för fullt med produktionsarbete fast dansarna hade danslektion första lektion.


Vi har haft möte och fått reda på våra respektive gruppers budget, vi har haft möte med dem som kan tänka sig sjunga i produktionen och sen har vi jobbat i våra arbetsgrupper.


Så kommer dagen fortsätta och vårt nya, tillfixade och färdigrättade manus ska vara klart imorn. Så nästa vecka börjar arbetet med våra karaktärer och manusjobb.

Två Dagar

 

Vår pjäs berör angelägna samhällsfrågor så som våld, alkoholism och acceptans. Den utspelar sig i en Svensk storstad och vi får följa ett antal ungdomar som alla har sin egen historia att berätta. Teater blandas med Dans i olika former och föreställningen kommer bjuda på humor även om skrattet ibland fastnar i halsen.


Busy times

Vi i marknadsföringsgruppen sitter just nu och ringer runt till olika tryckerier och trixar med programblad. Det är mycket svårare än man kan tro att lista ut hur stora bilder det ska vara, och hela den grejen!
Veckans mål är att affischen sätts ihop någorlunda så att den kan bli helt klar nästa vecka. Det känns riktigt bra att det börjar ta form och vi ser fram emot att presentera den för resten av klassen.

back to basic

Där var vi igång igen. Första skoldagen år 2012 avklarad.


Vår dag på estet har varit kantad av slutproduktionen och meningar som
"Då var vi igång"
"Nu är det bara att köra"
Har hörts flertalet gånger.


Vi treor har just nu produktionstid, nu jobbar vi bara med produktionen och har endast ett fåtal "vanliga" lektioner i veckan. Detta kommer pågå ända fram tills slutet av Mars då vi förmodligen ska ha satt upp en hyllad musikteater.
På återseende!