manuset är klart!

Vi i manusgruppen började hela arbetet med att läsa olika manus och brainstorma ifrån dem. Vi var ganska säkra på vilket manus vi skulle ta och göra om, men när vi väl skulle börja med synopsisskrivandet så ändrade vi oss väldigt mycket. Slutresultatet blev verkligen inte likt något av de manus vi hade från början.
Under själva arbetet så skrev vi allihopa tillsammans ner alla ideér vi hade till en ganska stor och avancerad sammanfattning. Efter det så delade vi upp sammanfattningen och skrev individuellt scen för scen omkring de olika huvudkaraktärerna vi skapat. För att hindra oss ifrån att bli för enkelspåriga så skrev vi bara om samma huvudkaraktär en gång under scenskrivandet och växlade istället med de andra för att kunna få alla karaktärer att utvecklas utifrån oss allihopa i manusgruppen.
När vi väl var klara med själva huvudscenerna var vi tvungna att skriva en bra prolog och epilog för att komplettera manuset. Sedan var vi äntligen klara så då tog en av våra medlemmar på sig uppgiften att sammansätta manuset och så läste vi igenom det färdiga manuset. Underbart att se att våra fantasier faktiskt kunnat sammanstråla såpass bra som de har gjort och skapat ett hårt framarbetat manus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback