modevisning på Jula

Igår var det genrep och idag modevisning på Jula.
Dansarna och några teaterkillar (för det går inga danskillar i vår klass!) gick catwalk för Julas chefer, ca 100-150 pers, från Sverige, Norge och Polen. Detta för att de ska se vad de kommer sälja i butik.
De gick i arbetskläder, underställ, vinterjackor och kalsonger(!)
Mellan ingångarna så fanns det även tre danser, och det blev VÄLDIGT varmt att dansa i overaller tyckte man...
Från skolan har själva tagit med ljud och ljus för att få den bästa modevisningen, och det är väldigt uppskattat. Vi fick inte bara pengar till klasskassan, utan modellerna fick också välja ut lite kläder de fick behålla.

Bubbeldagar

Vi avslutade våra bubbeldagar med att ha körsång i matsalen - hela estet. En lärare från MoP kom och lärde oss tre afrikanska sånger som vi sjöng om och om igen, i stämmor och grejor. Det var riktigt kul faktiskt!

På förmiddagen idag har vi pratat om vår produktion, Lena har köpt in manus som vi ska ha som grund och sedan skriva om och vi har även fått våra arbetsgrupper vi ska vara i. Det är jättepirrigt nu!

I en källarbunker

Ungefär 99% av oss esteter har våra skåp i en källarkorridor och precis där man kommer ner för trappan så har även killkören Musikens Vänner sin bunker där. De brukar ha alla möjliga konstigheter för sig och den senaste tiden har en väldigt vacker kille stått i dörröppningen, även kallad Johan. Man vet aldrig riktigt vad som väntar en när man kommer ner. Ibland har han full MV-uniform på sig och ibland inget alls. Men idag tyckte jag att han var som allra finast!


teater

Hej alla!
Känns bra att första veckan av trean har gått. Från måndag till onsdag denna veckan har vi "bubbeldagar" - det betyder att ettor och tvåor (om jag inte minns fel) har schemat fullproppat med teater och dans medan vi treor får ha teoretiska lektioner. Inte jätteunderbart, men det kommer nog gå bra.
I fredags hade vi teatrare en lång teaterlektion där vi verkligen började med Stanislavskij - gjorde en annorlunda uppvärmning och allt var så olikt det vi lärt oss innan. Men det var roliga och lärorika övningar vi gjorde, kommer bli en bra erfarenhet till vår slutproduktion, som vi föresten ska börja prata om nästa vecka redan!


Lena förklarar en ny övning.

Idag hade även våra dansare en uppvisning på Djäknescenen i Skara och samlade in en stor slant till klasskassan! Bilder från det kommer förhoppningsvis!

modevisning

Vi esteter (mest dansarna) brukar hjälpa till att gå modevisning för Jula varje år och visa upp deras nya kläder (typ). Idag tränade de på sin catwalkgång med Jorge till musik.

början på något nytt

Vi har satt igång med pluggandet redan. Vissa tycker det är fy skam med läxor och komma tillbaka till skolan, andra gillar det och får rutinerna tillbaka igen.
Estetrådet är i full gång med att fixa höstens evenemang - estetdagar, kvällar och fester. Ettorna ska iväg på föreställning snart.

För oss treor har det hårda livet börjat. Lektionerna har satt igång på allvar och vi har redan fårr läxor. Schemat är de flesta av oss inte så glada över - men i alla fall jag känner på mig att det här året kommer slå allt!
Vi ska snart börja tänka på hur vårt spexfoto ska se ut, studentflak och musik.
Första teaterlektionen efter sommaren tog vi itu med idag. Intressant! Vi ska jobba lite extra med Stanislavskij (att spela med äkta känslor) och det är verkligen en utmaning.


på samhällskunskapen

hej alla glada!

Nu har vi på Katdedralskolan äntligen börjat och redan i tisdags samlades vi treor och tvåor för att planera dagen för de nya ettorna.
Vi tog emot dem med öppna armar - bokstavligt talat! 
Vi började med att alla satt i en ring och berättat vad man hette, kom ifrån och vilken klass man gick/skulle börja, sedan hade vi treor skrivit lappar där vi tipsade om olika saker i skolan. Vad man ska akta sig för, att man ska ta vara på varandra och såklart, fullt med interna skämt!
Efter det var det stort kramkalas där vi kramade in alla ettor till skolan, sedan dansade vi estetdansen och visa våra "taggarramsor" vi alltid sjunger när vi ska ha produktion. Vi var väldigt varma efter det, så vi tog lite rast och istället för utspring på studenten så hade vi inspring i skolan istället.
Det kändes ganska galet, att det inte var längesedan vi själva var påväg in i skolan och om mindre än ett år så är det vi som springer ut!