som stanislavskij...

På teatern nu så fortsätter vi öva på Stanislavskij. Vi håller på att läsa upp våra monologer, har olika övningar där man ska utstråla olika känslor och vi har även spelat upp olika scener för varandra - allt ifrån en kille som vann på lotto till fyra ungdomar som är med om Norgemassakern. Alla känslor ska vara äkta.
Det är väldigt krävande, men samtidigt väldigt lärorikt och intressant.
Vi ser också på klipp från youtube och serien Dom kallar oss skådisar som vi diskuterar på lektionerna.


för att det skulle bli så lite teaterkänsla som möjligt när vi gjorde våra uppspel så spelade inte vi på scenen utan i hela rummet. här ska snart tre killar vinna tio miljoner på lotto.


vi pratar om en övning vi gjort.

tystnad, tagning!

Idag på teatern så fick vi filma in våra enminutersmonologer, med hjälp av några som går en filmutbildning på skolan. Det var roligt men en utmaning, kul att få göra något annat än "bara" teater, utan även få agera framför en kamera.
Det är första gången vi göra något sådant här sammarbete på estet (eftersom filmutbildningen är ny), men det gick så bra att jag tror det kommer fortskrida.
Vi ska även få filmas mer i framtiden. Spännande!


för ettorna

Igår var ettorna med estetrådet och några lärare i Vara konserthus för att se på föreställningen Ieto. Den framfördes av två fransmän som utförde akrobatik med bara några bänkar och rep. Helt fantastiskt!
Innan vi tog bussen var de och åt pizza och lekte lite i aulan.


fantasiiiiii

I fredags på teaterlektionen fick vi öva på att använda vår fantasi. Först fick vi ligga och slappna av, lyssna på musik och låta fantasin flöda fritt och efter det disskutera vad vi sett.
Sedan fick vi sitta på scenen och få ett okänt föremål i våra händer (bakom ryggen så vi inte såg det) och komma på en historia om det föremålet. Det var en utmaning!

ljus fort.

Igår fortsatte vi med våra ljusredovisnigar som vi inte blev klara med i tvåan (Hamletscenerna). Kul att se hur alla har tänkt!